Saturday, October 29, 2011

MARI KENAL ABBY

hehee arini ari cuti . so aku tak ada kerja lah kan pagi pagi niy . oke aku nak tules bende bodoh yg buda buda sekolah redah selalu buat . . ini dia biodata aku . . =) . mari ke


NAMA : Siti Sarah Binti Zainul Abidin

TARIKH LAHIR : 29/05/1994

TEMPAT LAHIR : Muar Johor

ANK KE : 3 dari 4 org adik beradik =) abg : SAUFI (opie) . akak : SYAZANA (zana) . adik : SYAHMI (omie)

NAMA PANGGILAN : abby . sara . uda(dekat rumah)

NAMA BF : Nur Muhammad Ashraf

TARIKH COUPLE : 20/07/2010

NAMA BFF : myra . abel . fiza . anis . aja and semua budak kelas aq . korang best !

MY FAV MKNAN & MINUMAN : chicken rice . fast food . orange jus . milo ice .

FAV KALERR : hitam . merah . putih . pink

CITA CITA : grafik designer . photographer atau nak buka salon rambot =)

HOBI : bersosial network . hangout . text wif buu everyday . ambil gmbar sendiri ;pp

TAK SUKA : pergi sekolah . kekalahan . cicak . di arah . belon . org gebang . mak membebel . org iri hati . jaga hati org . pujuk org merajok . org memaksa . org ckp belakng (laii pestopes)

SUKA : buat sepah . kemenangan . cari pasal . cakap lepas . buat sumthing ikot hati . buat hal sendiri . suka betah kalau aku rasa benda tu tak betol . (kau kecil hati dgn aku ? ade aku kesah -.-)

MOTO HIDUP AQ : KALAU AQ CKP TAK , MMG TAK r JWPANYE ! (kw paksa juga, mmg penumbok mkn dy)

KATA SEMANGAT :
itu jela =)
terima kasih kerana sudi membaca :)

Monday, October 24, 2011

HARI CUTI ABBY

KALAU NAK TULES BLOG HARI HARI BOLEHH ?? >.<


haha tade keje -.- harini kan cuti . aq cuti smpai hari rabu je . korg pulak ? lau dpt cuti smpai ari jumaat untung laaa . . sekola kite tade india wakk . eh eh ade . tapi bape org je . boleh kire . . sorg je kot . . pape pun happy deepavali tok sesiapa yg sambut . . abby tak sambut ;D . cerita pasal cuti niyy . herrhh sgat bosan . . aq buat ape je ? pagi : dga mama balik aq teros bgon . aq tidur bgon pukul..... haha sebok ah . tapaya tahu . lpas bgon pagy buka pintu bilik teros mkn -.- HAHAH (aq cuci muka dulu la . pengoto siaa tak cuci muka) pastu... text buu . . kalau buu ta bgon aq ngadap lah lappy . tak on lappy pon tape . janji aq dpt tgok lappy aq dalam keadaan sehat setiap hari . hahaha . tapi selalunya buu da bgon dulu . . errr tak aci niyyhh bgon tak kejot --. kalau ptg pula aq ngadap fb . twitter . blog . kalau tak ada keje, ngadap google . haha buat ape je seh dekat google . . adolah .  bile da mghrib buu bebel suro mandi . oke aq pon mndi n solat . hah ! cita pasal solat . kalau time cuti aq ade juga skip solat . err hampehkann . . *solat tak pernah cukop kalau cuti . pastu malam smbong ngadap lappy . boleh dikatakan lappy aq on 24hours . . tggu mase meletop je . . sebek ade bantuan cooler . kalau tak mesti lappy aq dah berasap . haha da bole panggang ikan dekat atas lappy . <<oke dah ngarot . herrrmmm kalau cuti jgn cite la bile aq nak buka buku . mmg tak akan . .  t da naik sekola baru kabot cari buku . . oke kalau malam tu agak agak pukol12 . kekdg buu call . kalau tak aq terus on9 smpai ngatok . bile da ngantok . bagi bapak aq guna lappy pula . dy suka main game tgah malam . pasttu tatau lah bile dy off lappy aq . oke sebelum tidur tu hobi aq ape kw nak tahu . aq suka supper dulu . lepastu masok bilek . tutop lampu tutup pintu . capai fone . bace semua msg buu dekat inbox . haha . aq akan buat benda tu smpai aq rase mate aq dah tak boleh nak buka barulah aq tidur~ -.- zzZzZZzz

bila masa aq tolong mak aq ? aq makan ? ermm tunggu mak aq dah terjerit jerit baru aq bagon . haha aq kalau dah hadap benda niy (lappy) mmg tak hiraukan benda sekeliling . kalau buu msg . aq mesti rep lmbat . haha kekdg smpai dy msg 2x aq stil tak perasan . (mmg dasat betol aq khusyuk) haha . kalau mkn pula mmg tak tentu . selalunya maghrib aq mkn . pastu mandi then solat . . ada org kata kat aq, mkn lagy penting dari solat . haih bodo gelaa . dy cakap kalau perut kita lapa pastu kita solat . nanti tgah solat asek ingat mknan je . DA TAK KHUSYUKK SOLAT KITE . baik kita mkn duluu baru solat . haha betol juga tu . tapi taktahu lah . salah kot . heyyy entah lah !! -.- oke dah . tu je .
terima kasih kerana sudi membaca :)

Thursday, October 20, 2011

HADIAH

heyheyy nak cita niy . . oke smalam sepatotnya ada tusyen pukol2 . lepastu da nak balik tu hujan lebat pula . ckgu ckp dgn buda klas aq tak payah balik . nanti kalau balik jwbnya mmg tak dtg lah . aq mmg malas pon nak dtg ;D pastu da bunyi loceng . ape lagi segelintir buda kelas aq cabot (balik uma) termasok lah aq . HAHA <nakal niyyhh . pastu aq da rase lain mcm dkat moto aq . aq da buang gear dy tetap nak jalan . haishhh dy buat hal . mmg kekdg moto baru aq meragam mcm niy . oke then aq belok simpang uma aq . ade kereta , simpg uma aq tu kecik lpastu jln tggi dari tanah . oke kete tu tak bagi space dekat aq . aq tak sempat lah kan nak benti tepi . pastu aq pon dpt elak lah kete uh . yg tak bestnye aq tgok dpn aq ade lalang smpai ke jln . aq da tade pilihan lain . lgga jelah lah lalang tu , tetibe moto aq tegelincir dari jalan sebab hujan lebat jln licin . (tayar moto aq niy botak ke ?) mana ada seh moto baru . pastu aq hilang kwalan . moto aq tumbang . pastu aq tak ingat papelah mase otw jato tu  . aq tesada mase aq tgah teseret . jyeaahh best gela . sebek aq pkai helmet wehh . kalau tak muka aq mmg habes =) *time tu baru aq sedar helmet tu sgat beguna . korg jgn lupa pkai helmet time bwk moto oke ? >.< tgah tgah mcm tu adik aq pulak tecampak atas badan aq baru dy tegolek dpn aq . heyyy kw mcm tade tmpat lain nak landing . pastu kitorg terus bgon . aq tgok tgn adik aq da bedarah dah . moto aq jgn cita lah =((( . time tu aq risau muka aq ade pape je . (muka aset penting beb) pastu adik aq ckp muka aq oke . huh lega .  pacik yg bwk kete uh benti n ankat moto aq . pastu dy startkan moto aq . hehe aq lupa nak ckp terima kasih dekat dy . tapi tape lah . dy tu yg buat aq jadi cmniy ;D

oke lepastu aq dpt hadiah . tgn aq luka . kaki aq luka . moto aq calar balar belah kanan . cermin kanan tggal . ekzos kemek . oke selamat melihat :

ini makan dy =)



nak jadi adnan sempit lah kan kononye
ameek niyy moto GT versi calar balar
ari selasa moto niy kilat lagy . tapi skrg apa jadi =)

haha guddd ;D

ini lutot adik aq

niy tgn dy

niy pn tgn dy . .

oke tujela pic yg aq nak share =) arini aq bgon pagi je da mcm robot . nak gerak bdn tak boleh , lagi lagi leher aq . tak boleh toleh ke kiri . emm mama aq cakap kalau tak jatoh nanti tak pandai . aq pon besyukur sgat umor aq panjang =)

moral dy : korg tu bwak la moto ati ati k time hujan . jgn lupa pakai helmet . yeahh itu sgat penting . . igat tuhan =) sbab bila bila je tuhan boleh tarek nyawa kita . so jgn nak enjoy sgat lah kann . jgn jadi mcm aq dah jatoh baru nak mnyesal . nasi dah pon jadi buburr . oke bye . .


terima kasih kerana sudi membaca :)

Monday, October 17, 2011

BEBY BUU II



emmm harini nak cerita pasal cerita jiwang lagy . . kalau taknak bace takpe sebab ini khas untuk beby buu aq =)

sejak belakang niy aq rase mcm hubungan aq dgn dy begoncang . yelah da setahun lebih kitorg cple . tipu lah kalau aq ckp kitorg tak penah gado . . korg tgok aq dgn dy mcm sweet je tapi... =( selalu aq lah yg cari pasal dgn dy . biasalah perempuan , nak perhatian sebenarnya =( aq taknak dy tgok perempuan lain . . aq nak dy bg perhatian 100% dekat aq sorng sebenarnya . . ye aq mmg tamak :'( .

lepas tu dy ckp ade ex dy text dy . ex dy ckp kalau aq clash dgn buu dy sggup terima buu balik . koyakk gila aq dga . . aq kenal perempuan tu . yaa kw mmg tak serik gado dgn aq dulu . . now aq bukan nak cari gado dgn kw ke ape . aq nak nasehatkan , kw jage lah bf kw baik baik . jgn lah kw mainkan bf kw sekarg mcm kw mainkan beby buu dulu . dulu dy setia dekat kw , kw cari boy lain . now aq da happy dgn dy kw sebok nak dy balik . kw mmg mmg lah ! kw jles ae ? yelah gf mana yg tak sedih kalau ade girl lain tggu bf dy . siyes aq nanges dga dy ckp bende niyy dekat aq aritu . . ase mcm tak tenang weyyhh . .  aq takot je buu get back dekat kw =(. . tapi buu ckp tak akan . oke aq percaya buu =)

kekadg aq tgok dy layan perempuan lain dekat fb aq jles juga . tapi buat tak nampak jela . kalau da ta tahan sgat mmg aq perlu berterus trang dgn dy . . sory kalau saya ada sakitkan hati awak dgn teguran saya tu . . kepada kwn kwn buu . abaikan je ayat aq niyy . korg nak kawan dgn dy , kawan lah . aqtak kesah sebenarnya . tapi yelah . perasaan cemburu tu mecemburui aq kdg kdg . huhu ;'D . saya tahu kita tak ada apa apa ikatan yg sah pun setakat niyy . . kkdg sy rasa saya tak ada hak pun nak jles =( buu saya tahu kita jauh . .  hope awak sentiasa sabar tggu saya tiap hari =( siyes saya dekat sini setia n sayang dekat awak surg =( kalau saya rindu awak sgat sgat, saya akan tgok gmbar awak smpai nanges pun ada juga . setiap malam saya akan tgok gmbar awak sebelum tidur . saya tak tahu cara apa lagi nak lepaskan rindu saya yg berguni niy . :c huh *gedik lah --' ada juga saya teringat masa kita meet dulu . herm kita heppy sgat time tu . dekat melaka , duduk tepi laut . awak genggam tgn saya . . lepastu kita nmpak tahi bintang jatuh . ee saya rasa best gelaa . 1st time tahu saya nmpak tahi bintang . dgn org yg saya sayang pulak tu . . tapi sekarg hanya tinggal knangan semata =(  org putih kata kalau nmpak tahi bintang , kita boleh buat hajat . awak nak tahu apa yg saya hajatkan ? i wish kita dpt kekal < [pgaruh budaya barat =)] . . now , saya da tade perasaan lansung dekat lelaki lain .. hope kalau panjang umur , tahun depan kita jumpa ya . saya tak sabar nak jumpa awak . saya nak awak tahu yang saya RINDU SGAT DEKAT AWAK BEBY BUU >.<

last word : andai kata kita tade jodoh atau saya pegi dulu . . saya taknak awak meratap dgn pemergian saya ='( mama kata yg hidup mesti kena teruskan hidup . . saya nak awak lupakan saya . . delete semua gmbar saya . n anggap saya tak pernah wujud dalam hidup awak selama niy . =( saya tahu susah . tapi awak mesti boleh . .<< ini dah mngarot . oke SAYA SYG AWAK SURANG NUR MUHAMMAD ASHRAF !! tiada kata lain selain saya syg awak saya syg awak saya syg awak ! hope kita kekal , n saya teringin nak hidup dgn awak satu hari nanti . . harap juga kita bedua tabah mghadapi dugaan yg dtg =( *saya tahu saya selalu tak kuat hadapi dugaan , tapi saya akan cuba . .=)
terima kasih kerana sudi membaca :)

Monday, October 10, 2011

BEBY BUU OH BEBY BUU

haha act aq pon tak tahu apa yg untungnya jadi aq .  saje je kodd tules tajok cmtu . heee arini nak tules cerita cinta . WAHHH ! haha . siapa nak baca ok teruskan . siapa yg tak suka jiwang jiwang.com niy oke dipersilakan byebye . ;D

OKE . aq nak tanya korg . kalau korg bagun pagy nak pegy sekolah tu apa korg buat ?? menguap n terus pegy bilek air ? mak kejut, tidur balik ? merengek rengek dekat mak taknak pegy sekolah ? HAHA mcm mcm . aq pula , kalau bgon bgon tu mesti dga ncet bebunyi ;D sape text ? sape text ? HAHA sape lagy baby buu lah . . dy akan bg bnde niy setiap hari beb . . 




HAHA ayat dy same je kan tiap hari . . ;D niy menunjukan yg dy tak pernah jemu nak ucap bende yg same untuk aq tiap tiap hari . kekdg kalau aq bgon dy tak bg text maksudnye dy tak sekolah lah tu . t aq balik aq bebel lah dekat dy . bende niy mcm jadi satu kebiasaan . bgon pagy bnde 1st yg aq capai . niy lah fone burok aq . HAHA . . betul lah mak aq cakap aq tak boleh hidup tanpa fone . kalau takde kedit lagy mati kutu aq . -.- kekdg kalau fone aq biol lagy lah aq badmud . semua org nak di marahnya . org 1st yg aq marah beby buu aq lah ;D oppppsss sory sory hun selalu mara mara b . maaf maaf .



 

huuu sygye dy dekat aq kan ? HAHA bukan nak gebang lah kan --' kw ade ?? dy niy jiwang lah . tapi aq suka ;D HAHA . kekdg aq rimas juga sebab dy asek ckp bende niyy je berulang kali pada hari sama . huu niy lah aq, tak tahu nak mghargai org . myb niy satu bende buruk yg mmg ade dlm diri aq sejak dulu lagyy . emm sory syg . .  b hun nak b tahu hun pon syg dekat b sebenarnya, cuma hun tak reti nak berkias kias time bercakap . bukan hun tak ikhlas ucap syg dekat b tapi hun bukan jenis org yg romantik mcm b ;) hope b tak mkn dlm lah dgn ayat hun dekat sini . hope kite panjang umur n jodoh kite kekal syg . . betul ckp b . walau ape pun terjadi kite tetap kne berusaha untuk pertahankan hubungan niyy baru lah kita boleh kekal. . n b juga ckp jgn suka dgar ckp org cite bebukan pasal b . . org yg bermulut logkang niy sebenarnya dy tak puas hati dgan kita/iri hati dgn apa yg kita ada . . tulah dy buat mcm mcm tomahan supaya kita bergaduh dgn psgan kita . myb dy ade balak tade perasaan kot . KASIHAN DY . (buu selalu nasehatkan aq mcmtu sebab aq suka dgar ckp org yg cuba nak jadi batu api . kekdg aq mara mara buu sbab bnde yg bebukan niy) buduhnya aq --'

#last : hun akan try tak cari pasal dgn b satu hari . HAHA . hun akan belajar tok hargai b . hun tana nanti b da tade baru hun nak mnyesal ==' (baru padan muka hun nanti) oke bye . iloveyousomuchashraff ! tak ada hati dekat org lain dah . saya ada hati dekat awak sorg ! awak belaja betol betol oke . . nanti dah berjaya baru boleh hidup senang dgn sy . haha dgn sy ke ? tak tahu lagy . tapi nanti kalau awak berjaya sy tumpang gembira . HOPE AWAK TAK PIKIR SGAT PASAL SAYA . TOLONG BERI TUMPUAN PADA PELAJARAN . HARAP KITA BERDUA DPT KEPUTUSAN CEMERLANG SPM NANTI . SEBAB SPM PENENTU MASA DPN KITA . BIAR AWAK JARANG TEXT SY SEKARG TAPI SELALU TEXT SAYA TAHUN DEPAN =))) . OKE GUDLUCKLOVE!!!

terima kasih kerana sudi membaca :)