Saturday, December 17, 2011

entah BRRR -.-

just nak khabo abby dah dapat keje ;D keje apa ? tak kisah lah janji halal n dpt guna duit tu buat shopingg ! haha dasat aku niy . tapi.... boleh ke aku buat kerja ? hope tak buat silap masa kerja . abby mula 26.12.11 . kecot perot boleh :/ ??

-end-

terima kasih kerana sudi membaca :)

Wednesday, December 7, 2011

BAHASA KITA

HYE . harini abby nak ckp pasal bahasa kita  BAHASA MELAYU .

bukan apa . abby tgok zaman sekarang , semakin ramai org yg menokok tambah ejaan bahasa Melayu kita dlm kegunaan harian . dari mana kau org belajar hah ? cikgu dekat sekolah pun ajar kau org mengeja dgn betul . pada mulanya ejaan dalam bahasa Melayu disingkatkan . contohnya : saya = sy . awak = awk . macam = mcm . itu mmg boleh diterima barangkali kita nak tulis dgn cpt .

tapi harini org bukan singkatkan malah dia org makin panjangkan ejaan tu dan di tokok tambah .  yg tulis mcm pelat pun ada --' geli weh . siyes aku tak suka . cikgu pelat mana entah yg ajar contoh. apa = apew . mana = manew . kita = titew . tak suka = ta cukew . boleh = voleyh . rumah = wumah . baru = bawu . sejuk = tejuk . main = maen . hey tolong lah beb ! cuba kau eja betul betul . nanti pelat betul baru kau tahu . . ini bahasa kita lah wei . gunakan lah dgn sebaiknya .

minta maaf jika terasa .
sekian - abby
terima kasih kerana sudi membaca :)

Saturday, November 26, 2011

hari yang hilang

hilang ?? huu aku exam lah . SPM WOO SPM !! semakin lama aku semakin dekat untuk melangkah pergi dari sekolah tu buat selamanya . rasa macam freedom tapi aq rase nanti aq mesti rindukan zaman persekolahan aq . aku harap hari yg tinggaal niy dapat buat zaman persekolahan aq jadi kenangan manes dalam hidup aku =) aku eppy sangat dapat berr-classmate dgn kau org . abel . diana .awin . ekin . cuada . parep . capik K . capik M . kecik . jemek . piki . azim . apis . apiq . topek . amer . hee walaupun kita 17org je tapi meriah . taklupa juga dekat buda tumpang tikah ;DD

HARI DEMI HARI _tak terasa pula dah nak hampir 9 paper aq dah jawab . MATH OH MATH . aq tahu aq jawap ntah pape  . tapi aq harap sgat dapat lulus math ==' KENAPA OH KENAPA subjek math di ajar di sekolah . AKU tak suka OHH ! TAGETT >> 5A RM100 dipetaruhkan . haha sedara , pokai lah kw kalau aq dapat 5A .

ermm apa lagi ? aku dah ngantuk niy . jam menunjukan pukul4.13 a.m . mata dah koyak tapi function ;D bukan selalu dpt cuti bagai . ermm itu jelah bingksan dari aku . HAHA takmasal

                                                                                                                              >> abby
terima kasih kerana sudi membaca :)

Saturday, October 29, 2011

MARI KENAL ABBY

hehee arini ari cuti . so aku tak ada kerja lah kan pagi pagi niy . oke aku nak tules bende bodoh yg buda buda sekolah redah selalu buat . . ini dia biodata aku . . =) . mari ke


NAMA : Siti Sarah Binti Zainul Abidin

TARIKH LAHIR : 29/05/1994

TEMPAT LAHIR : Muar Johor

ANK KE : 3 dari 4 org adik beradik =) abg : SAUFI (opie) . akak : SYAZANA (zana) . adik : SYAHMI (omie)

NAMA PANGGILAN : abby . sara . uda(dekat rumah)

NAMA BF : Nur Muhammad Ashraf

TARIKH COUPLE : 20/07/2010

NAMA BFF : myra . abel . fiza . anis . aja and semua budak kelas aq . korang best !

MY FAV MKNAN & MINUMAN : chicken rice . fast food . orange jus . milo ice .

FAV KALERR : hitam . merah . putih . pink

CITA CITA : grafik designer . photographer atau nak buka salon rambot =)

HOBI : bersosial network . hangout . text wif buu everyday . ambil gmbar sendiri ;pp

TAK SUKA : pergi sekolah . kekalahan . cicak . di arah . belon . org gebang . mak membebel . org iri hati . jaga hati org . pujuk org merajok . org memaksa . org ckp belakng (laii pestopes)

SUKA : buat sepah . kemenangan . cari pasal . cakap lepas . buat sumthing ikot hati . buat hal sendiri . suka betah kalau aku rasa benda tu tak betol . (kau kecil hati dgn aku ? ade aku kesah -.-)

MOTO HIDUP AQ : KALAU AQ CKP TAK , MMG TAK r JWPANYE ! (kw paksa juga, mmg penumbok mkn dy)

KATA SEMANGAT :
itu jela =)
terima kasih kerana sudi membaca :)

Monday, October 24, 2011

HARI CUTI ABBY

KALAU NAK TULES BLOG HARI HARI BOLEHH ?? >.<


haha tade keje -.- harini kan cuti . aq cuti smpai hari rabu je . korg pulak ? lau dpt cuti smpai ari jumaat untung laaa . . sekola kite tade india wakk . eh eh ade . tapi bape org je . boleh kire . . sorg je kot . . pape pun happy deepavali tok sesiapa yg sambut . . abby tak sambut ;D . cerita pasal cuti niyy . herrhh sgat bosan . . aq buat ape je ? pagi : dga mama balik aq teros bgon . aq tidur bgon pukul..... haha sebok ah . tapaya tahu . lpas bgon pagy buka pintu bilik teros mkn -.- HAHAH (aq cuci muka dulu la . pengoto siaa tak cuci muka) pastu... text buu . . kalau buu ta bgon aq ngadap lah lappy . tak on lappy pon tape . janji aq dpt tgok lappy aq dalam keadaan sehat setiap hari . hahaha . tapi selalunya buu da bgon dulu . . errr tak aci niyyhh bgon tak kejot --. kalau ptg pula aq ngadap fb . twitter . blog . kalau tak ada keje, ngadap google . haha buat ape je seh dekat google . . adolah .  bile da mghrib buu bebel suro mandi . oke aq pon mndi n solat . hah ! cita pasal solat . kalau time cuti aq ade juga skip solat . err hampehkann . . *solat tak pernah cukop kalau cuti . pastu malam smbong ngadap lappy . boleh dikatakan lappy aq on 24hours . . tggu mase meletop je . . sebek ade bantuan cooler . kalau tak mesti lappy aq dah berasap . haha da bole panggang ikan dekat atas lappy . <<oke dah ngarot . herrrmmm kalau cuti jgn cite la bile aq nak buka buku . mmg tak akan . .  t da naik sekola baru kabot cari buku . . oke kalau malam tu agak agak pukol12 . kekdg buu call . kalau tak aq terus on9 smpai ngatok . bile da ngantok . bagi bapak aq guna lappy pula . dy suka main game tgah malam . pasttu tatau lah bile dy off lappy aq . oke sebelum tidur tu hobi aq ape kw nak tahu . aq suka supper dulu . lepastu masok bilek . tutop lampu tutup pintu . capai fone . bace semua msg buu dekat inbox . haha . aq akan buat benda tu smpai aq rase mate aq dah tak boleh nak buka barulah aq tidur~ -.- zzZzZZzz

bila masa aq tolong mak aq ? aq makan ? ermm tunggu mak aq dah terjerit jerit baru aq bagon . haha aq kalau dah hadap benda niy (lappy) mmg tak hiraukan benda sekeliling . kalau buu msg . aq mesti rep lmbat . haha kekdg smpai dy msg 2x aq stil tak perasan . (mmg dasat betol aq khusyuk) haha . kalau mkn pula mmg tak tentu . selalunya maghrib aq mkn . pastu mandi then solat . . ada org kata kat aq, mkn lagy penting dari solat . haih bodo gelaa . dy cakap kalau perut kita lapa pastu kita solat . nanti tgah solat asek ingat mknan je . DA TAK KHUSYUKK SOLAT KITE . baik kita mkn duluu baru solat . haha betol juga tu . tapi taktahu lah . salah kot . heyyy entah lah !! -.- oke dah . tu je .
terima kasih kerana sudi membaca :)

Thursday, October 20, 2011

HADIAH

heyheyy nak cita niy . . oke smalam sepatotnya ada tusyen pukol2 . lepastu da nak balik tu hujan lebat pula . ckgu ckp dgn buda klas aq tak payah balik . nanti kalau balik jwbnya mmg tak dtg lah . aq mmg malas pon nak dtg ;D pastu da bunyi loceng . ape lagi segelintir buda kelas aq cabot (balik uma) termasok lah aq . HAHA <nakal niyyhh . pastu aq da rase lain mcm dkat moto aq . aq da buang gear dy tetap nak jalan . haishhh dy buat hal . mmg kekdg moto baru aq meragam mcm niy . oke then aq belok simpang uma aq . ade kereta , simpg uma aq tu kecik lpastu jln tggi dari tanah . oke kete tu tak bagi space dekat aq . aq tak sempat lah kan nak benti tepi . pastu aq pon dpt elak lah kete uh . yg tak bestnye aq tgok dpn aq ade lalang smpai ke jln . aq da tade pilihan lain . lgga jelah lah lalang tu , tetibe moto aq tegelincir dari jalan sebab hujan lebat jln licin . (tayar moto aq niy botak ke ?) mana ada seh moto baru . pastu aq hilang kwalan . moto aq tumbang . pastu aq tak ingat papelah mase otw jato tu  . aq tesada mase aq tgah teseret . jyeaahh best gela . sebek aq pkai helmet wehh . kalau tak muka aq mmg habes =) *time tu baru aq sedar helmet tu sgat beguna . korg jgn lupa pkai helmet time bwk moto oke ? >.< tgah tgah mcm tu adik aq pulak tecampak atas badan aq baru dy tegolek dpn aq . heyyy kw mcm tade tmpat lain nak landing . pastu kitorg terus bgon . aq tgok tgn adik aq da bedarah dah . moto aq jgn cita lah =((( . time tu aq risau muka aq ade pape je . (muka aset penting beb) pastu adik aq ckp muka aq oke . huh lega .  pacik yg bwk kete uh benti n ankat moto aq . pastu dy startkan moto aq . hehe aq lupa nak ckp terima kasih dekat dy . tapi tape lah . dy tu yg buat aq jadi cmniy ;D

oke lepastu aq dpt hadiah . tgn aq luka . kaki aq luka . moto aq calar balar belah kanan . cermin kanan tggal . ekzos kemek . oke selamat melihat :

ini makan dy =)



nak jadi adnan sempit lah kan kononye
ameek niyy moto GT versi calar balar
ari selasa moto niy kilat lagy . tapi skrg apa jadi =)

haha guddd ;D

ini lutot adik aq

niy tgn dy

niy pn tgn dy . .

oke tujela pic yg aq nak share =) arini aq bgon pagi je da mcm robot . nak gerak bdn tak boleh , lagi lagi leher aq . tak boleh toleh ke kiri . emm mama aq cakap kalau tak jatoh nanti tak pandai . aq pon besyukur sgat umor aq panjang =)

moral dy : korg tu bwak la moto ati ati k time hujan . jgn lupa pakai helmet . yeahh itu sgat penting . . igat tuhan =) sbab bila bila je tuhan boleh tarek nyawa kita . so jgn nak enjoy sgat lah kann . jgn jadi mcm aq dah jatoh baru nak mnyesal . nasi dah pon jadi buburr . oke bye . .


terima kasih kerana sudi membaca :)

Monday, October 17, 2011

BEBY BUU II



emmm harini nak cerita pasal cerita jiwang lagy . . kalau taknak bace takpe sebab ini khas untuk beby buu aq =)

sejak belakang niy aq rase mcm hubungan aq dgn dy begoncang . yelah da setahun lebih kitorg cple . tipu lah kalau aq ckp kitorg tak penah gado . . korg tgok aq dgn dy mcm sweet je tapi... =( selalu aq lah yg cari pasal dgn dy . biasalah perempuan , nak perhatian sebenarnya =( aq taknak dy tgok perempuan lain . . aq nak dy bg perhatian 100% dekat aq sorng sebenarnya . . ye aq mmg tamak :'( .

lepas tu dy ckp ade ex dy text dy . ex dy ckp kalau aq clash dgn buu dy sggup terima buu balik . koyakk gila aq dga . . aq kenal perempuan tu . yaa kw mmg tak serik gado dgn aq dulu . . now aq bukan nak cari gado dgn kw ke ape . aq nak nasehatkan , kw jage lah bf kw baik baik . jgn lah kw mainkan bf kw sekarg mcm kw mainkan beby buu dulu . dulu dy setia dekat kw , kw cari boy lain . now aq da happy dgn dy kw sebok nak dy balik . kw mmg mmg lah ! kw jles ae ? yelah gf mana yg tak sedih kalau ade girl lain tggu bf dy . siyes aq nanges dga dy ckp bende niyy dekat aq aritu . . ase mcm tak tenang weyyhh . .  aq takot je buu get back dekat kw =(. . tapi buu ckp tak akan . oke aq percaya buu =)

kekadg aq tgok dy layan perempuan lain dekat fb aq jles juga . tapi buat tak nampak jela . kalau da ta tahan sgat mmg aq perlu berterus trang dgn dy . . sory kalau saya ada sakitkan hati awak dgn teguran saya tu . . kepada kwn kwn buu . abaikan je ayat aq niyy . korg nak kawan dgn dy , kawan lah . aqtak kesah sebenarnya . tapi yelah . perasaan cemburu tu mecemburui aq kdg kdg . huhu ;'D . saya tahu kita tak ada apa apa ikatan yg sah pun setakat niyy . . kkdg sy rasa saya tak ada hak pun nak jles =( buu saya tahu kita jauh . .  hope awak sentiasa sabar tggu saya tiap hari =( siyes saya dekat sini setia n sayang dekat awak surg =( kalau saya rindu awak sgat sgat, saya akan tgok gmbar awak smpai nanges pun ada juga . setiap malam saya akan tgok gmbar awak sebelum tidur . saya tak tahu cara apa lagi nak lepaskan rindu saya yg berguni niy . :c huh *gedik lah --' ada juga saya teringat masa kita meet dulu . herm kita heppy sgat time tu . dekat melaka , duduk tepi laut . awak genggam tgn saya . . lepastu kita nmpak tahi bintang jatuh . ee saya rasa best gelaa . 1st time tahu saya nmpak tahi bintang . dgn org yg saya sayang pulak tu . . tapi sekarg hanya tinggal knangan semata =(  org putih kata kalau nmpak tahi bintang , kita boleh buat hajat . awak nak tahu apa yg saya hajatkan ? i wish kita dpt kekal < [pgaruh budaya barat =)] . . now , saya da tade perasaan lansung dekat lelaki lain .. hope kalau panjang umur , tahun depan kita jumpa ya . saya tak sabar nak jumpa awak . saya nak awak tahu yang saya RINDU SGAT DEKAT AWAK BEBY BUU >.<

last word : andai kata kita tade jodoh atau saya pegi dulu . . saya taknak awak meratap dgn pemergian saya ='( mama kata yg hidup mesti kena teruskan hidup . . saya nak awak lupakan saya . . delete semua gmbar saya . n anggap saya tak pernah wujud dalam hidup awak selama niy . =( saya tahu susah . tapi awak mesti boleh . .<< ini dah mngarot . oke SAYA SYG AWAK SURANG NUR MUHAMMAD ASHRAF !! tiada kata lain selain saya syg awak saya syg awak saya syg awak ! hope kita kekal , n saya teringin nak hidup dgn awak satu hari nanti . . harap juga kita bedua tabah mghadapi dugaan yg dtg =( *saya tahu saya selalu tak kuat hadapi dugaan , tapi saya akan cuba . .=)
terima kasih kerana sudi membaca :)

Monday, October 10, 2011

BEBY BUU OH BEBY BUU

haha act aq pon tak tahu apa yg untungnya jadi aq .  saje je kodd tules tajok cmtu . heee arini nak tules cerita cinta . WAHHH ! haha . siapa nak baca ok teruskan . siapa yg tak suka jiwang jiwang.com niy oke dipersilakan byebye . ;D

OKE . aq nak tanya korg . kalau korg bagun pagy nak pegy sekolah tu apa korg buat ?? menguap n terus pegy bilek air ? mak kejut, tidur balik ? merengek rengek dekat mak taknak pegy sekolah ? HAHA mcm mcm . aq pula , kalau bgon bgon tu mesti dga ncet bebunyi ;D sape text ? sape text ? HAHA sape lagy baby buu lah . . dy akan bg bnde niy setiap hari beb . . 




HAHA ayat dy same je kan tiap hari . . ;D niy menunjukan yg dy tak pernah jemu nak ucap bende yg same untuk aq tiap tiap hari . kekdg kalau aq bgon dy tak bg text maksudnye dy tak sekolah lah tu . t aq balik aq bebel lah dekat dy . bende niy mcm jadi satu kebiasaan . bgon pagy bnde 1st yg aq capai . niy lah fone burok aq . HAHA . . betul lah mak aq cakap aq tak boleh hidup tanpa fone . kalau takde kedit lagy mati kutu aq . -.- kekdg kalau fone aq biol lagy lah aq badmud . semua org nak di marahnya . org 1st yg aq marah beby buu aq lah ;D oppppsss sory sory hun selalu mara mara b . maaf maaf .



 

huuu sygye dy dekat aq kan ? HAHA bukan nak gebang lah kan --' kw ade ?? dy niy jiwang lah . tapi aq suka ;D HAHA . kekdg aq rimas juga sebab dy asek ckp bende niyy je berulang kali pada hari sama . huu niy lah aq, tak tahu nak mghargai org . myb niy satu bende buruk yg mmg ade dlm diri aq sejak dulu lagyy . emm sory syg . .  b hun nak b tahu hun pon syg dekat b sebenarnya, cuma hun tak reti nak berkias kias time bercakap . bukan hun tak ikhlas ucap syg dekat b tapi hun bukan jenis org yg romantik mcm b ;) hope b tak mkn dlm lah dgn ayat hun dekat sini . hope kite panjang umur n jodoh kite kekal syg . . betul ckp b . walau ape pun terjadi kite tetap kne berusaha untuk pertahankan hubungan niyy baru lah kita boleh kekal. . n b juga ckp jgn suka dgar ckp org cite bebukan pasal b . . org yg bermulut logkang niy sebenarnya dy tak puas hati dgan kita/iri hati dgn apa yg kita ada . . tulah dy buat mcm mcm tomahan supaya kita bergaduh dgn psgan kita . myb dy ade balak tade perasaan kot . KASIHAN DY . (buu selalu nasehatkan aq mcmtu sebab aq suka dgar ckp org yg cuba nak jadi batu api . kekdg aq mara mara buu sbab bnde yg bebukan niy) buduhnya aq --'

#last : hun akan try tak cari pasal dgn b satu hari . HAHA . hun akan belajar tok hargai b . hun tana nanti b da tade baru hun nak mnyesal ==' (baru padan muka hun nanti) oke bye . iloveyousomuchashraff ! tak ada hati dekat org lain dah . saya ada hati dekat awak sorg ! awak belaja betol betol oke . . nanti dah berjaya baru boleh hidup senang dgn sy . haha dgn sy ke ? tak tahu lagy . tapi nanti kalau awak berjaya sy tumpang gembira . HOPE AWAK TAK PIKIR SGAT PASAL SAYA . TOLONG BERI TUMPUAN PADA PELAJARAN . HARAP KITA BERDUA DPT KEPUTUSAN CEMERLANG SPM NANTI . SEBAB SPM PENENTU MASA DPN KITA . BIAR AWAK JARANG TEXT SY SEKARG TAPI SELALU TEXT SAYA TAHUN DEPAN =))) . OKE GUDLUCKLOVE!!!

terima kasih kerana sudi membaca :)

Friday, September 30, 2011

PENGALAMAN PAHIT


HELLO STALKER !! hehe aq taknak cerita apapa sebenarnya . 
cume nak mengarot sebab aq tak tahu nak buat ape . . ermm heyy busan lah . . nak cerita apa ekk ??
cerita pasal pgalaman pahit lah . . haha aq ade 3 je pgalaman pahit

1. aku pernah terkurung dalam toilet sekolah agama . . caitt ! takod gelaa aq time tu . . da pukol5 pula tu
tapi bukan aq sorg lah . . ade beberape student lain juga . tapi nasebb lah ada pakcik tukg kebun tu
yg tolong selamatkan kitorg . (dy pecahkan pintu toilet tu) huh nasebb -.-  klau tidak sekrg aq dah jadi rangka dalam toilet / jadi penunggu toilet . HUUU seram takk . oke aq dah mgarot ;'D

2. INI dekat sekolah agame jugaa . . aq tgah rehat time tu dgn buda lelaki . .
(ala biase lah budabuda tade nafsu lagy time tu kan ? kan? rehat pon sesame . HEHE)
 lepastu ade la kwn aq main balingbaling batu.
dy main baling baling batu ke luar paga sekolah guna botol air (ala ala softball gitu) . .
tetibe ape ke musibat nye batu yg di baling landing dekat kening aq . . jyeeahhh ! now aq dah mcm samurai . .  
KENING AQ ADE PARUT WEII ! to HAZIM (nama si pelaku)
haha aq engat lagy ape yg kw buat pade kning aq mase darjah 3 kot . . BEWARE !! ;D HAHA

3. haaa yg ini takbest . . n aq paleng menyirap . . mase aq fom4 . ye tahun lepas . bende tu maseh fresh
dlm otak aq mgalahkan nak ingat fomula math . . mcm biase lah aq dtg latihan di*** b**** .
then ade surng cikgu niyy . (aq taknak lah mengaibkan cikgu tu) dy telah menampar aq padahal 
aq tak salah ape ape pun :'( (aq nak cerita pasal niy pnjang ceritanya) tapi aq pena kene tampa dgn cikgu
errr smpai skarg aq tak terima ape yg dy buat dekat aq tu .  . aq kan degil . dy tampa aq maken aq lawan .
haha LAGY DY BARAN DGAN AQ TIME TU (jahatkan aq XD . aq mmg sgaje buat mcm tu) .
 tapi sekarg aq tak wanted dgn dy lah sebab dy tak berapa cam muka aq . tapi bile aq tgok dy aq trauma . 
ERR TENGS CIKGU SEBAB BUAT AQ TRAUMA TGOK MUKE KW YG BAJET GUDGUD TU
-end-


terima kasih kerana sudi membaca :)

Thursday, September 29, 2011

BROADBAND

nak stories about bb aq niyy . . eerrr kenapa tak mati mati padahal aq topup untuk sehari jek aritu rm5
aq topup ari sabtu haritu tp smpai sekarg tak mati mati lagy
aq pon ape lagy . sukaa gelaaa lah dpt on9 free . hahak kurang asemm .
ini lah aq da dpt free pon nak bisengiseng lagyy . . uhuuuu~
btw tengs to celcom Broadband because you give me on9 for free . ini dikatakan rezeki kann kann ?
I LOVE IT !!!!!!

terima kasih kerana sudi membaca :)

Friday, September 23, 2011

TRIAL DAH HABESSS

taip dan terus menaip . haha oke aq nak cite pasal trial spm aq yg da habes pon ary jumaat arytu . paper last aq amek paper perdagangan . ade 9 paper aq amek . BM . BI . AGAMA . SEJARAH . SAINS TERAS . GRAFIK BERKOMPUTER . MATH .  SENI & PERDAGANGAN .  huuu aq taget 3A je . ampeh an aq niy . tapi bm aq tak dpt A sbab aq sala fomat . n dy na lain aq merepek lain untuk krgan pilihan tu . siott ! penad tgn aq je tulis smpai 4page . tu sala aq juga sbab aq cuai . oke la aq pasrah bm aq ta dpt A . tgal 2paper . seni n perd yg aq taget A . hope aq dpt . dan aq juga dah dpt G UNTUK PAPER MATH . aq mmg sgat tak pndai math dri sekola rendah . hahaaa *keje sekolah math aq pon mak aq yg buatkan dri drjah 1 smpai aq darjah 6 . tula sbab aq ta pndai math . aq dimanjakan . pdn muke aq . weekkk ;p ! pastu smlm aq abes exam dakwat pen aq pon habes . . mase aq jwb paper perd dakwat pen aq da tesekat sekat . hahaa sekali aq tgok da tgal sikit . *cam nyawenyawe ikan r . sebek aq dpt habeskan tulis semua jwpan . oke oke tu jela . bye .

terima kasih kerana sudi membaca :)

Saturday, September 17, 2011

rambot

da lame seh aq tak update blog aq niyy . .  maklom lah sebok trial . err bende yg aq nak cite niy korg dah tau dah bile tgok header blog aq . . yuppy ! rambot aq dah pendekk  . . rimaslah . tula aq ptongg (mnyesal pon ade jugak) hahaha

part 1: ari isnen aritu aq dgn membe aq g ptong rmbot dekat banda muar . eeeyekk buruk gela rmbot aq dy buat . aq yg minta suro amoi tu buat layer belakag tp tak cantekk . yg rmbot depan aq baru nak ptong senget . dy da ptong tegak . sukasuki aty dy jekann buat rmbot aq gitu ? ? pastu buda laki kelas aq ckp rmbot aq mcm LADY GAGA . ouh sheedd man ! tgok niy . . . >>



past 2 : dgn keadaan yg taK selesa dgn rmbot tu . ary rabu (pada minggu yg sama) aq dgn beberape kwn aq pegy ptong rmbot lagy . . errr 2kali siaa aq ptong rmbot  . mak aq jgn cite la . bebel non-stop sbab aq asek ptong rmbot . . dy kate membazir je . . aq pekak kan telinga dan terus kelua dgn kwn aq g ptong rmbot . kali niy g kedai lain pula . atas nasehad dan pandangan kwn aq . dyorg suro aq ptong bob style . . sbab tade care lain lagy nak buat . oke aq pon suro amoi tu ptong . NOW AQ PUAS HATI DGN RMBOT AQ. then aq ckp rmbot depan aq bole buat lagy tak . amoy tu ckp tak bole sebab pendek sgat . . OKE AQ AMEK JLN TEAKHIR , AQ SOH AMOI TU REBON RMBOT DEPAN AQ . oke selesai !



terima kasih kerana sudi membaca :)

Monday, August 29, 2011

Thursday, August 25, 2011

TENGS TO PEMINAT (hahaaperasan)

nakk post nakk post ! heheh tade pape nak post sebenarnya , tp disebabkan aq dah lame takk update blog aq niyy , jadi sekarang aq nak cerita ! 

 


nampak tak ? nampak takk ? ? hehehh act aq nak ckp pasal kad raye yg aq dpt taon niyy . . bnyak takk aq dpt ? ;D korg ade ? tade kann ? ? jlez tak ? haha (ngarotngarot je kan) wlaupon skarg zaman modenn , tp gune kad raye untuk buat ucapan juga yg best kann . . ? sury lah kawan aq takk dpt nakk reply kad raye korg . kejamnya aq . haaha tp nanti aq tag kad raye aq buat khas untokk korg dekat febby ya ! =)


 ini pula kad raye from ma bestie Abel Xheer . . hehe wlaupon dy tulis ngarot ngarot je dlm niy . tp aq tetap suke kad dy ;D . tengs weh ! *tak pernah pernah kw bg aq kad raye . (mcmadeapeapeje) hehee . aq suke kad kw kawan sebab ade tules bnyak maaf . hehehh *kw mmg bnyak dose kat aq ;pp (memaen je) . . tengs leii ~



terima kasih kerana sudi membaca :)

Saturday, August 20, 2011

yehaa kau dah jadi milik aku


today aq nak cite pasal jam g aq nak tu . huhu ahernya aq dpt jugaa . tp kaler laen pula aq beli ;D . mane aq dpt duit ? ? haha mak aq lah yg sponserrr  . . *da mcm artis pula aq niy maen sponser sponser ;p . . suke gelaa aq . hahaa . tu je aq nak gebang . . bye (",)v
terima kasih kerana sudi membaca :)

Sunday, August 14, 2011

kw akan jadi milik aq


kali niy aq nak cite pasal jam yg aq nak beli . . huuu kalau aq dpt bodek mak aq dlm mase tedekat niy , jam niy akan jadi milik aq ;D kalau tak lepas raye lah baru aq ade duit nak beli benda alah niy . . (t da raye kan dpt duit raye) heheh . ntah lah . sejak abg aq tnjokan jam yg dy jual , mate aq tetarik dgn odm niy berbanding G-SHOCK . sbab G-SHOCK da rmai yg pakai . . abg aq kate odm blom rmai yg beli . huhuu . wlaupon abg aq jual jam , tp dy dekot ouh . dy kate kalau nak beli . tade nak free . bnyak cantik kw ;D *mmg aq cntik ape . haha tp tak bnyak ah . tp aq dpt murah lah. kalau sesape nak beli jam boleh add abg aq VINIL OPIE dekat fb . . (haha promot abg ;D)


terima kasih kerana sudi membaca :)

Saturday, August 13, 2011

now apa pulaa :'(

huhh lpas aq baik dmam tlinge aq ade prob pula . . memula time aq bgon pagy , tlinge kanan aq rase cam tesumbat tp tak pekak . ntah la susa nak terangkan , aq je yg dpt rase . then tak lame lpastu tlinge kanan aq sakit gelaa . . aq tak tahan gela . . tp aq tetap pegy sch . . tp mase smpai tu aq da ta tahan sgat smpai aq nanesh at sch . membe aq sume tnye knape , tp aq da tabole nak ckap pape time tu . then aq tepon mak aq nak balik . tp mak aq ckp tapaya balik . . sebek masetu ari jumaat , aq balik pkol 12 . then lepas balik sch tu call ASHRAFF , aq nanges lagy *ngengade*.  aq tggu abg aq balik dri solat jumaat aq teros pegy hospital . . huh dokter kate panas dalam . sbab aq baru baik dmam . then tahi tlinge aq keras . . so dokter bagi ubat titis n vitamin . .n ade lg pil sakit tekak n pil selesema . . then telinge kanan dah oke lpastu telinga kiri pula buat hal . . now telinga kiri aq pekak . . hermm korg doakan aq cepat sembuh ye . amin =(
niy ubat untok cairkan tahi telinga n vitamin

 niy ubat saket tekak

 ubat niy aq tak usikk lagy sbab niy panadol

niy ubat selesema

terima kasih kerana sudi membaca :)

Tuesday, August 9, 2011

sury syg

semalam . . aq tak larat gelaaa sbab aq demam . . so lpas alek sch aq lepak habes . then aq pon tak larat la nak text dgn ashraff sbab pale aq pening , ,  aq puase lg . .;D aq pon ckp nan dy aq nak tido . . pastu aq bgon tido aq teros buke =) . nak dijadikan cerita , lepas buke si dy text lah aq . . *dy niy mmg taley berengang dgn aq wlaupon sekejap ==' (kenape ntah) . dy sent niy :"bby . . :)" . aq yg jahat pon rep lah :"ashraff sarah(tu name betol aq) pengsan , niy mak dia" . . aq engat dy tak percaya tau . . then dy balas :"habes skarg dy dekat mane makcik" hahaa ketawe menari nari aq time tu . . *apela aq niyy . dah saket saket pon nak knekan org . . then aq rep:"dy dekat hospital. makcik pon tak tahu kenapa" . . dy balas :"makcik pon kat sane ke ? kalau dy sedar , bg tau sy makcik . sy risau" . . haha pastu aq bg tau aq tipu je . . dy ckp dy dah mcm ape dah time tu . . dy da risau gelaa . . haha bby hun mintak maaf pasal semalam . jahat kan hun niy . . (mesti b rase nak tolak je hun dri tingkat 100) hahaa . baru lah aq tau yg dy niy syg gelaagela at aq =( tp aq selalu buli dy n buad dy sedih . kejamnye aq , now hun da percaya dekat bby 100% . hun pomis akan syg b smpai aher hidop hun . . iloveyou ashraff n sury again . end .
terima kasih kerana sudi membaca :)

hye . . today aq demam pula ==' . . td at sch dah rase tak sedap badan =( . ermm esok tak sekolah la aq jwbnye . . =( dlm demam demam niy pon aq maseh kuad untukk berpuasa . . dengan alasan malas nak ganti puasa .
terima kasih kerana sudi membaca :)

Monday, August 8, 2011

oh MG


tgok lukisan aq pon korg dah tahu aq nak tulis ape kann . ERRR kenapela aq niy asek dpt sakit aje . . ==' . aritu sakit gg n now selesma . . hidong gatal ouh . . mcm nakk cabot je idong niyy ltak dlm ice box . . sejak smlm lah aq dpt selesema . .  time aq mandi aer masok dlm hidong , lepastu hidong mcm rase laen dan teros dpt selesema . . end . :'(

terima kasih kerana sudi membaca :)

Friday, August 5, 2011

SEMPURNA

NOW aq nak membebel pasal kerja kursus aq . heheh da siap laaa ! ! lege aq . tp ckgu suro tacap tacap sikit . kalau takk sebelum niy . selagi takk siap . selagi tu kene ugot , kene bebel . huh ganas cikgu zaman sekarg niy . . hehe ;D *kalau cikgu bace mintak sory yee . .


hah ! niy la keje kusus seni aq yg sempurna tu . 
 
 niy aq punyee 

yg biru tu membe aq punye cikgu letak kerja dy ranking petama
 n aq yg ke-2/18org . . kire oke la kan

act haa . . kitorg dipakse mgambil tajok pasal pembungkusan makanan . . so niy la hasilnya . *alaaalaa potato chips g2 . tp kitorg buat pasal ubi (kerepek ubi)



niy pulaa hasil kerja kusus grafik aq :



emm due gmba niyy aq snap mase aq baru siap lukis . 
yg da siap gerak nanti aq recod takpon aq snap je pic yeahh !




terima kasih kerana sudi membaca :)

Wednesday, August 3, 2011

BULAN RAMADHAN


Assalamualaikum ,
post aq kali niyh sekadar nak mgucapkan selamat menjalani ibadah puasa ;) to kwn kwn aq yg beragama Islam . 


hope yg lelaki tu dpt puase cukop yeaahhh , kawal lah nafsu anda kepada makanan n minuman . hehee 
sekejap jehh da puase kann . . nanti pejam celik dah nakk raye pulaa . . aiisehhh ~ Tu yg aq takk sabar tu :D 
eee apelah aq niyy menyanyah lebihh . haha oke -end-

terima kasih kerana sudi membaca :)

Friday, July 29, 2011

SAKIT




today aq nak bercerita pasal sakit yg aq dapat . . aduduhh mlot aq sakit lah . . gusi aq bengkak sebab na tumboh gg baru , gg geraham yg paleng last tu . . adoyy . . yg sebela kiri atas n bwh da tumboh arytu . niy yg belah kanan pula ;( nak mkn pon susa . . . hope cepat sembo sebab da na puase niyy . end .
terima kasih kerana sudi membaca :)

Tuesday, July 26, 2011

18 - 1 + 1 = 18


smlm (hari isnin) tgah kitorg lepak lepak dlm kelas lepas pehimpunan . tetibe ketua tingkatan (taufik) ckp ad buda baru na masok . eemm TEKEJOT mak ! tak lame lpas tu dy masok . . herm dy girl =) . haha arini dy tak dtg . . superrbb ! ary ke dua dah tak dtg sch . . aq pon tak tego dy lg . cool bukan ? ;D *sebab aq berat molot .

ape kne mgena nan tajok at atas niy ? ? oke . sebelum niy budak kelas aq ad 18 org . tapi.... surang membe aq dah pun pergy buat selame lamenye :'( tggal lah 17 org . . niy masok lg sorg . ad 18 balek . oke -end-

terima kasih kerana sudi membaca :)

Thursday, July 21, 2011

KESEORANGAN TETAPI TERBIASA

emm hye guys . .  klau aq sebot pasal anniversary mesti korg suke kann ? ? oke now aq nak bercerita . . .
(niy pic lame, mase aq ngn dy kat mlake)

sape engat smlm bape haribulan ? ? 17 ? salah . .  20 ? ye betol ! ! errr 20/7/10 . tula anniversary aq dan dy (ashraff) .  taon niy genap lah setahon aq dan dy menjadi pasangan kekasih . *wah poyo . hahaa .
mcm biasa lah . . aq tetap keseorangan pade hari tu . . aq paham dia jaoh . . tp tape . . aq dah biasa smbot ari bahagia dlm idop aq sesurg tnpa dy disisi . . =) Tp aq rase smlm laen sgat . wlaupun kitorg ta dpt kua date , tapi mase aq msg dgn dy . dy lyn aq laen sgat . membuatkan aq rase semalam ary yg paleng best dri ary ary laen . . ;D . .dy asek buat aq senyum sesorg mcm org gila . . haha *maken lah buat aq gila bayang .
*sy syg awak Asraff*
terima kasih kerana sudi membaca :)

Sunday, July 17, 2011

ALAHAI

semalam aq nak kelua dgan adik aq, aq pon ambil beg aq . aq tarik beg aq , tp taley . . beg aq tetindih dgn beg aq yg laen , pastu aq rentap jelah , tetibe ad bunyi sumthing . . skali aq bukak beg aq ad scarf kesyangan aq dah patah . . errr mmg scarf niy mura tp antare bnyakbnyak scarf aq , aq paleng suke scarf niyy


alahaiii~

kali teahir aq pkai scarf niy mase outing dgn sdare aq bln 6 kot . . pastu aq perap je dlm beg . .



and now aq taley gune dy lg . . *aq akan cari peganti dy . ^^,



terima kasih kerana sudi membaca :)

KERJA KERJA

huh da sminggu jugak aq ta update blog .


kebelakangan niy aq bz jugak dgn aktiviti di sekolah . maklomlah hari pameran buda buda kelas aq *GRAFIK BERKOMPUTER , da na dekat . . minggu depan kot . so aq dan kawan kawan yg lain dok sebok siapkan kerja pameran . . balik pon lambat hari hari . kekadg balik sch , teros pegy kelas tsyen . , haha kadang kadang aq ponteng tsyen akibat kepenatan *jgn ikot sikap burok aq yaa . huhu .


lepastu , ary jumaat arytu ckgu pelawa aq dan 2 org kawan aq tok tido dekat sekolah (dalam bilik grafik) tmankan dy n siapkan keja pameran . *cekgu kena jaga buda camping . .

haha cikgu tade , ape lagy . aq n kwn berONLINE saje NON-STOP . . tapi , kitorg ad la jugak buat keja pameran sikit sikit . . haha tp smpah yg belambak . .

niy la aq punya kerja . haha tak brape na lawa .

terima kasih kerana sudi membaca :)